Pages

Thursday, 12 April 2012

Topup RM10 Tahan Sampai 1 Bulan




Org kata pakai line lagi save dari prepaid..tapi korang mesti trperanjat dgn apa yang bakal aku citerkan ni..
top-pup RM 10 tp boleh tahan smpi 1 bulan tak kira la klau korg brgayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..

... Mungkin rezeki aku aritu, hari tu aku jmpa mak saudara aku, dia ajr macamna nak crossing account,
coz dia keje kt bahagian System Development Telecom.
kekadag aku tlg gak memenber terdekat topup, tp amik untung siket lahh..

Ok, secara simplenya aku terangkan kat korang, tapi INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korang..

Timing nya, korg boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keats. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..

1) beli topup RM 10... gesek & ready.
2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901
3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorag akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli cntohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;

"ingat ni company opah kau yg punya? msuk toilet pun kene byr 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pkai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"

hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..

Lawak Petang..
Sumber: KahKahKah - Cerita Lawak
 
 

No comments:

Post a Comment